Hoevevlees Saeftingherhof

Een winkel als attractie. Dat gebeurt niet veel. Bent op zoek naar een fraaie hoeve waar u voor verantwoorde en natuurlijke producten terecht kunt? Dan moet zeker een bezoek brengen aan Hoevevlees Saeftingherhof, Hertog Prosperstraat 20 in Kieldrecht in de provincie Oost-Vlaanderen. Het is een hoeveslagerij waar u met de duurzame kant van het boerenbedrijf kennis kunt maken door de presentatie van natuurlijk hoevevlees. En dat nog wel in de fraaie landelijke omgeving van wat genoemd wordt het Verdronken land van Saeftinger. U treft in deze boerderij winkel vlees rechtstreeks van de boer, hoeve producten en Saeftinger pré-salé. De locatie is een bewijs van recht van de boerderij.

Initiatief dertig jaar geleden gestart

Het uitoefenen van een duurzame boerenwinkel in de fraaie polder bij Kieldrecht is al dertig jaar geleden begonnen. De doelstelling is het kweken van runderen van het Belgische wit-blauwe ras onder de meest gunstige omstandigheden. Het levert uiteindelijk een bijzonder geslaagd stukje vlees op voor de klanten van Hoevevlees Saeftingherhof. De belangrijkste kenmerken van dit vlees zijn malsheid en de fraaie donkere kleur. Het is mager vlees met een volle smaak. Het wordt in de winkel aangeboden in verschillend samengestelde pakketten. U krijgt topvlees voor een acceptabele prijs.

Idealistische aanpak van de veehouderij

Het Belgisch wit-blauwe ras staat bekend om zijn rustige karakter en zijn grote spierontwikkeling. Wie er speciaal voor langskomt, krijgt vlees van bijzondere kwaliteit. Hoevevlees Saeftingherhof werkt vanuit een idealistische grondhouding. De koeien hebben gedurende hun hele leven genoten van de vrije natuur van het Verdronken Land van Saeftinghe. In hun streven naar verantwoord ondernemen wordt door deze vlees handel nauw samengewerkt met de duurzame landbouw, gebaseerd op een kleine voetafdruk wat betreft uitstoot van broeikasgassen.

Verdronken Land Van Saeftinghe uniek slikkegebied

Om de consument de mogelijkheid te bieden om dicht bij de natuur te blijven, die zoveel moois oplevert, zijn er speciale groepsbezoeken aan de Hoevevlees Saeftingherhof mogelijk. Het is een natuurlijk slikke- en schorrengebied aan de Westerschelde, vlak bij de Nederlandse grens. Het gebied omvat wel 3500 hectare en is representatief voor het Zeeuwse oerland. Door het zilte water van de Schelde heeft zich een bijzondere fauna kunnen ontwikkelen. U krijgt er alles over te horen als u een bezoek brengt aan deze unieke natuurboerderij.

Adres

Ons adres:

Hertog Prosperstraat 20, 9130 Beveren

Telefoon: