Praktijk voor Haptotherapie Wout Elzinga

Op de website www.haptotherapie-arnhem.com vind je informatie over wat haptotherapie nu precies is en wanneer je het zou kunnen gebruiken, op de pagina Haptotherapie. Voor een uitleg wat haptonomie is kan je terecht op de haptonomie-pagina.

Ook vind je informatie over hoe ik te werk ga en hoe je een afspraak kan maken, op de pagina over een afspraak maken. Hier leg ik ook een en ander uit over dekking door de verzekering en andere bijzonderheden.

Tot slot kan je ook wat lezen over wie ik ben en hoe ik tot deze praktijk ben gekomen.

Haptotherapie en Kanker

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met verlies en/of ziekte. Ik ga ervan uit dat je draagkracht, waar een beroep op wordt gedaan als er sprake is van verlies en/of ziekte, in grote mate bepaald wordt door je vermogen om het samen met anderen te dragen. Het kunnen uiten en delen van gevoelens rondom verlies, het geconfronteerd worden met kanker, is van essentieel belang om door een verwerkingsproces te komen.

Door een ingrijpende gebeurtenis, zoals het krijgen van kanker, komt er veel op je af; ook voor je omgeving.
Je leven wordt volledig op zijn kop gezet: onderzoeken,
operatie(s), chemo en bestraling en soms moeilijke keuzes. Daarnaast wordt het vertrouwen in je lichaam op de proef gesteld, maar je wordt je ook nog meer bewust met de eindigheid van het leven.
Kanker kan ervoor zorgen dat je leven helemaal uit balans is. Vanzelfsprekendheden zijn er even niet meer. Hierdoor word je overspoeld door allerlei emoties, zoals angst, boosheid, verdriet en machteloosheid. Als het lastig is om je angst, boosheid, verdriet en machteloosheid te uiten, kan zich dat opslaan door middel van spanning en/of vermoeidheid in je lichaam.

Bespreekbaar maken
Ieder mens heeft zijn geheel unieke wijze van omgaan met kanker. Haptotherapie kan je helpen je bewust te worden van hoe jij dat doet, door je te laten voelen waar in je lijf je de spanning hebt opgeslagen, hoe je op deze spanning reageert en hoe je hiermee kunt omgaan. Door op een helende manier aan te raken, kan dit weer ruimte geven voor de opgeslagen angst, boosheid, verdriet en machteloosheid, waardoor het bespreekbaar gemaakt kan worden.
Haptotherapie is niet alleen van toepassing na afloop
van alle onderzoeken, operatie(s), chemo en bestraling.
Ook tijdens het hele behandelproces kan haptotherapie van onschatbare waarde zijn.

Werkwijze
Haptotherapie bestaat uit gesprek, aanraking en lichaamsgerichte oefeningen. Deze begeleidingswijze helpt je weer luisteren naar en accepteren van je lichaam en je bewust te worden van jouw unieke manier van omgaan met je gevoelens. Haptotherapie helpt je zoeken naar een nieuwe balans in je manier van leven.
De essentie van haptotherapie is bevestiging. Het gezien worden. Om jou en om wie je bent, met al je mooie en minder mooie eigenschappen, te bevestigen.

Adres

Ons adres:

Alexanderstraat 132 6812 BJ Arnhem

Telefoon: